divendres, 31 de juliol del 2009

dilluns, 27 de juliol del 2009

AU REVOIR... FINS AL 2010


"Òstia, a la vida hi ha dies que notes que t’has d’aturar un moment perquè tot va tant ràpid…. Però precisament per això no pots. Llavors et passa una cosa i, plaff!! T’atures, penses, relativitzes i poses les coses al seu lloc. Tornes a donar importància a allò que en té. I deixes les banalitats a la cua. Capgires la llista.
Ahir trucant a la ràdio a l’hora de sopar em diuen que si un incendi molt important, que anirem més tard, que si els butlletins… Cullons, busques i no trobes ningú al telèfon, tantes voltes al cap, tants pensaments, tants ànims que vols donar, tant lluny d’on vols estar… Un record.
——————————————————————
Veure, viure
Tenia ganes d’escriure però no sabia què dir. Com el ciclista que vol pedalar però no sap on anar. Què fas quan topes amb la discrepància? Escrius, pedales?
Necessites un angelet que t’agafi la mà i la faci topar amb el teclat, necessites un dimoni que t’agafi els peus i te’ls encaixi als pedals automàtics. Però als Alps, al Mont Blanc, no hi arriben ni els àngels ni els dimonis. Perquè aquí, tant amunt i tant bonic, tant imponent i tant agressiu, tant violent i tant silenciós, els àngels i els dimonis van veure passar una vegada un noi català que no córre, sinó que vola per les muntanyes, hi va fer un nou récord mundial i estratosfèric i va marxar. Aquí els àngels i els dimonis no s’atreveixen a sortir per no topar-se’l de nou. Sense ajudes divines/infernals he decidit utilitzar el comodí de la imaginació.
Avui recorrerem junts des del cotxe una etapa del Tour. Abans de pujar però, i amb perdó, l’escapadeta matinal in crescendo que ja supera els 12 quilòmetres, sempre amb la figura del Mont Blanc controlant des d’allà dalt. Un plaer.
Travessem túnels, valls i muntanyes per seguir la silueta que ens dibuixa una etapa del Tour. Un privilegi tastar de prop el gust, les aromes, la música d’una, dues i tres etapes alpines. Avancem ciclistes, desenes, centenars, milers, milions de ciclistes. Travessem pobles que viuen la seva festa major. Deixem enrere famílies amb l’autocaravana, amb les cadires de càmping amb lloc ja assignat a primera hora del matí, supporters que pinten a l’asfalt el nom dels seus ídols. I nosaltres –jo ara estic a l’altra banda- curva rere curva, recta rere recta, totes s’enfilen, avancem ciclistes a cop de clàxon. Veiem la prèvia, vivim l’etapa.
A l’arribada esperem el veredicte final. Mikel Astarloza guanya a Bourg Saint Maurice i contemplo des de dins l’alegria. I des de darrere la línia d’arribada. Ve directe cap a nosaltres! S’abraça, primer de tot, al Fermín, el company d’EITB, després als companys d’equip i mecànics, control antidopatge, podi i periodistes. Observo com li acosten el telèfon…. el seu pare, parlen en euskera i tots dos es foten a plorar. Entremig d’innumerables “ostia” li diu que era el seu somni de fa anys, que si l’equip, que tants companys treballant per ell de fa tant temps i espero perplexe davant d’un home tant gran de cos i cames que plora com deu nens petits alhora."

Isaac Vilalta es periodista de Catalunya Ràdio.

dimecres, 22 de juliol del 2009

CADAQUÉS i EL CICLISME

La veïna Cadaqués continua fent amics...
...primer la xocolatada a La Ratpenat...
... i ara l'anunci de La Vuelta a Espanya!!!

dimarts, 21 de juliol del 2009

ZORIONAK TXAPELDUN


El.laborada i magnífica victòria del Mikel Astarloza a l'etapa del Saint Bernard als Alps.
Amb aquesta, ja en són tres al Tour per l'equip basc:
ROBERTO LAISEKA, Luz Ardiden 2001


IBAN MAYO, Alpe d'Huez

AUPA EUSKALTEL

dilluns, 20 de juliol del 2009

JA TOCAVA...

...semblava que aquest any ja no veuríem res de res, però amb l'arribada dels Alps tot es comença a veure d'un altre forma.
Continuen les xafarderies d'estiu per emplenar diaris (com es nota que encara no hi ha futbol) i si primer es va especular amb el futur equip de l'Alonso/Contador, la següent és la possible sortida al 2012 del Tour des de Barcelona. Que es posin les piles a l'Ajuntament i portin el final d'etapa a Roses - ja seria la llet!!

dilluns, 13 de juliol del 2009

Ordino Arcalís Tour 2009

Una vegada més, després de 12 anys demanant-ho, Andorra tornava a acollir una etapa al Tour de França. El millor final, és sens dubte, per alçada, desnivell i l'inacabable nombre de paelles que permeten gaudir a l'aficionat de pràcticament tot el desenllaç final. Aquest any vàrem aprofitar per sortir des de La Seu i pujar a Canillo fins el Coll d'Ordino per baixar a Ordino i des d'allà fins al final d'etapa, acumulant més de 2.000 mtres. de desnivell amb un total de 110 kms. Aquest any l'espectacle el varen donar els milers de seguidors vinguts de tot arreu per veure el pas d'uns ciclistes que sigui pel recorregut, pels "pinganillos" o més aviat perque amb tot l'anti-dopatge que hi ha se'ls hi han acabat les bateries i ja no es veuen atacs ni a peu d'últim port. De fet, potser s'haurà d'esperar al Mont-Ventoux perque algú tipus Schleck, faci sonar la campanada com el Sastre l'any passat a l'Alpe d'Huez.
De tota forma el Tour... c'est le Tour, i aquí teniu una petita aportació:

Vídeo dels escapats a 5 kms. de meta... abans del Túnel d'Ordino.

Algunes fotos:
Ivan Gutierrez

Grup de favorits tirat per l'Astana

Cancellara, Jans Voight, Hincapie, Flecha, etc...


arribada a meta i l'atac del Contador

divendres, 10 de juliol del 2009

TOUR CATALÀ


BubbleShare: Share photos - Play some Online Games.

dijous, 9 de juliol del 2009

RESUM RATPENAT AL TEMPS D'AVENTURA

ARA SÍ (...ANEU AL MÍNUT 21 i 10 SEGONS...)

Ordino Arcalís TOUR 1997

Arribat el Tour a Catalunya i a punt de tornar a Andorra, us penjo un històric de la darrera etapa a Ordino Arcalís el 97 (que jovenet que era jo encara...), on el Ullrich va reventar la General a les curves del Serrat per imposar-se aquell any i donant la sorpresa...

La meva foto de l'alemany enmig de bascos, francesos, etc a les paelles d'Arcalís (no hi havien les digitals d'ara...)
Perseguit pel Pantani i el Virenque... En aquesta del desaparegut "Chaba" Jiménez, Escartín i darrera amagat hi havia l'Olano. Per l'efecte zoom per un moment vaig pensar que me'ls carregava i sortia a les notícies...
El Bjarne Riis, que havia desbancat l'any abans a l'Indurain i que ja no tenia cabell...El Mikel Zarrabeitia (un dels meus ídols d'abans), un parell d'anys més tard i també en una etapa de la Vuelta a Andorra es va tallar un dit amb els radis al tocar l'iman del comptaquilòmetres en el descens de La Comella...

El Jalabert, l'últim crack francès de veritat...El clàssic autocar de les etapes de muntanya...Si en voleu llegir alguna cosa més:http://hemeroteca-paginas.lavanguardia.es/LVE01/PUB/1997/07/16/LVG19970716-031.pdf
Demà intentarem tornar estar allà dalt i a veure si us puc penjar alguna foto més actual...

dilluns, 6 de juliol del 2009

LANCE IS COME

Només ha tardat tres etapes i ja l'ha liada...
Després del vist a l'etapa d'avui, amb el Popovych, Zubeldia i l'Armstrong tirant davant, a mi ja no m'estranyaria que veiessim aquest any el 8è de l'Armstrong... (Jo que em pensava que acabaria al Casal Rock!!!)
De fet, si no el veiem de groc per les carreteres catalanes... serà perque el SAXO BANK del "Cansalada" s'ha defensat molt bé a la crono per equips de demà.

Les rampes d'Arcalís tampoc són tant dures, i posant-se de líder, veig a l'americà de líder com a mínim fins l'etapa 16 dels Alps (i ja en parlarem, que aquest any hi ha molta muntanya a kms. de l'arribada) i el Contador haurà de fer el paper de titellaire i pujar bidons (l'any que ve no el veig a l'Astana - ja li va passar al Roberto Heras, quant li varen prometre que li quedaria l'estructura d'equip per a ell quant es retirés l'americà i encara es va jubilar ell abans).

Al Lance el veig guanyant la "décima" abans que al sonat del Florentino.

(I que consti que no he parlat amb el "Pitoniso Fèlix" ni m'ha deixat el seu pèndul)

Mentrestant, el Cavendish (amb 21 anys) ja es passeja de verd i aquest any vol arribar a París...

http://www.elmundodeportivo.es/gen/20090707/53739417945/noticia/contador-que-cada-uno-saque-sus-conclusiones.html
http://www.marca.com/2009/07/06/ciclismo/tour_francia/1246896996.html
http://www.as.com/ciclismo/articulo/ciclismo-armstrong-corta/dasopi/20090707dasdaicic_1/Tes
http://www.elpais.com/articulo/deportes/corte/bordillo/elpepudep/20090707elpepidep_2/Tes http://www.lavanguardia.es/deportes/noticias/20090706/53739296233/armstrong-se-sube-al-podio-y-desplaza-a-contador-cavendish-repite-triunfo-astana-columbia-lance-arms.html
****
(Dimarts dia 7) Després de la contrarellotge per equips nomès m'he equivocat de dècimes... i el "Cansalada" segueix líder -ja s'ho mereix perque va amb la moto posada, fins i tot avui tallava als del seu equip. Per mi que si fa la contrarellotge sol, la guanya el paio!

dimecres, 1 de juliol del 2009