dimarts, 28 de desembre del 2010

FUTUR VELÒDROM A ROSES

Amb la recent entrada al Govern de la Generalitat de la candidatura de CIU i segons ha informat la Diputació de Girona en l'edició del Punt Diari d'ahir, Roses torna a estar al punt de mira pel que fa a la futura construcció d'un velòdrom, amb la qual cosa passaria a ser un referent a nivell internacional.
La mateixa font consultada, tot i esperant la confirmació oficial per part del consistori municipal, ho ha argumentat amb el fet que l'arribada de l'AVE a Figueres, així com el proper alliberament dels terrenys del costat de la Piscina Municipal, ocupats actualment per l'Escola Montserrat Vayreda, possibilitaran la construcció d'aquest nou espai esportiu pel poble, que serviria a la vegada per consolidar el potencial de Roses com a punt de concentració d'esportistes. Un dels altres punts que s'han tingut en compte en la propera adjudicació d'aquests permisos és l'èxit en l'organització de les darreres Pedalades del poble, ja que en cas de continuar aquest increment progressiu de participants properament hi haurà una manca d'espai que pugui albergar-ho. Val a dir doncs, que des dels despatxos tècnics s'està treballant amb molta cura i previssió, tasques que han quedat posposades fins després d'aquestes festes nadalenques.

La financiació del mateix, passaria a engrossar un ambiciós pla estratègic d'Entorn subvencionat per la Unió Europea a canvi de l'us del Castell de la Trinitat com a centre d'interpretació ornitol.lògic del pas de les aus pel corredor Mediterrani que gestiona la P.I.O.U. (Plataforma d'Interpretació Ornitològica Urbana).

Tot i que ja existeix un projecte provissional (podeu clicar-hi més avall damunt la imatge per tenir-ne més informació), i atès que som una àrea molt tocada per la tramontana que podria comportar problemes d'estabilitat als practicants d'aquesta modalitat, s'està pendent de valorar la possibilitat de construïr-lo cobert (tot i que doblaria el seu pressupost, previst aproximadament en uns 17.000 €uros). En aquest sentit, s'està a l'espera de poder analitzar un estudi del Col.legi balear d'arquitectes amb qui ja s'ha contactat perque puguin assessorar donat el seu coneixement en la construcció del velòdrom Palma Arena.

El que sí queda assegurat, sota requeriment d'un dels regidors de l'actual Govern municipal és que la seva construcció utilitzarà materials sostenibles i reciclats que no afectaran sobre el medi i que les cobertes emprades en les rodes de les bicicletes que s'hi utilitzin en un futur seran pioneres en tecnologia mediambiental.

(Per consultar-ne més informació, cliqueu damunt la imatge)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

jajaja
Molt bona...
Mario: que Rosersa pensi a posar-hi llums perque en kiku hi pugui anar a fer voltes al vespre quant plegui!!!

Anònim ha dit...

http://www.lavanguardia.es/vida/20101228/54092818828/fue-noticia-aunque-parezca-mentira.html

Unknown ha dit...

Al Kiko habra que ponerle un tope de vueltas, para que no se vuelva loco....

Anònim ha dit...

jejeje muy buena