diumenge, 4 de juliol del 2010

Bona Jornada "à la française": Pailhères

Ja en tenim una altra al sac... als qui no vàreu poder venir no us amoïneu que segur que hi tornarem: el lloc bé s'ho val.

Havíem quedat a les 8h. a Axat amb una representació local (el "cunyao", el veí del "cunyao" i un "grimpeur"). Tot i que el cel ja ens recordava les mollenes d'aquest any, a més de les prediccions dels locals ("esto no se abre en todo el día"-aquest a MeteoFrance no treballa)... al final ens va deixar pujar mig Pailhères a la fresca per, un cop passada la boira, obrir-se un paisatge espectacular, digne de l'etapa del proper Diumenge al Tour. A menys de 2 hores de Roses, hi tenim un Tourmalet!!!
Al final, afegint la Quillane, de camí cap a la Cerdanya francesa, amb una reparadora hamburguesa a Formiguères i animats en tot moment per l'organització de l'Ironman ALTRIMAN de Les Angles (els portàvem de bòl.lid fent-nos desviar a cada cruïlla del seu recorregut...), vàrem sumar 2.600 mtres. de desnivell i 130 kms. amb l'única mollada del bany final al riu.

Dissabte, 10 de Juliol

Una setmana abans de que el Tour hi passi, recuperem la sortida de carretera, tantes vegades suspesa pel temps (que amb la "sort" que tenim aquest any segur que hi tornem a ser...):

Col de la Quiline (1.713 mtres. alçada) i el de Pailhères (2.001 mtres. d'alçada) des d'Axat a l'Aude francès, a 40' de Perpinyà (sortida cotxe Roses). Cal recordar que aquest port, s'està convertint en un dels clàssics de la ronda francesa.

En total, acumularem 2.507 mtrs de desnivell en 130kms. de recorregut.
*****

COL DE PAILHÈRES

Després del llarg descens i, abans d'arrivar al punt d'inici girarem a esquerra després per pujar cap al Col de Pailhères
+ fotos (Cliqueu aquí)

Per fer una previsió dels qui anem, apunteu-vos a comentaris i posseu l'hora que preferiu sortir. 6h per començar a pedalar 8h. ó bé 7h per les 9h. Ja direu, votació (però que no sigui com a Capsacosta...)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Al meu gust, a les 6h. amb la fresqueta. (Toni)

sicsu71 ha dit...

2-0 Mario 6h.
(queda per decidir si 1r. Pailhères -que és més obert- i al migdia Quilline a l'ombra...)

Anònim ha dit...

No puc venir, però us animo a soritr a les 6h...jajajaja (Tomàs)