dijous, 10 de juny del 2010

L'alimentació del ciclista

Com ha de ser l'alimentació d'un ciclista?
3 hores abans de la carrera
És convenient menjar tres hores abans del començament de la carrera, i que el ciclista prengui un desdejuni que no li resulti excessivament pesat, ja que això ens pot provocar una digestió pesada i resultaria molt incòmode pedalear, amb sensació de gasos o pesadesa al nostre estòmac. Els aliments que formin part d'aquest desdejuni han de ser rics en hidrats de carboni complexos, ja que aporten l'energia necessària per a tres o quatre hores. El desdejuni podria estar compost per exemple, d'arròs blanc (sense refregits), formatges suaus, pernil york, truita francesa, arròs amb llet, cereals amb llet o iogurt i fruita.
D'aquesta forma, s'aconsegueix que l'organisme tingui unes reserves d'energia adequades per a unes hores, a més del avituallamiento que durem a les nostres esquenes, el que serà suficient per a estar bé alimentats durant la prova.
Durant la carrera
Per a repostar les reserves de glucògen muscular i així poder evitar les temudes "pàjares", gens millor que a partir de la primera hora de carrera anar menjant cada deu o quinze minuts peces d'avituallament que duem a la nostra esquena, ja que normalment quan un corredor pateix un d'aquests coneguts baixons d'energia, es deu al fet que no ha ingerit la quantitat d'hidrats de carboni que són necessaris durant la carrera. En general, els avituallamientos consten de barretes energètiques, entrepans petits de melmelada amb formatge tous, plàtans, trossos de poma i pera, pastissets de poma o arròs, i gels de glucosa.
És important no oblidar-se de seguir una correcta hidratació durant la realització de l'exercici i així poder aconseguir uns bons resultats. Normalment, el ciclista es refresca amb bidons que contenen una barreja d'aigua i sals o preparats de sucres que siguin absorbits amb rapidesa. Si el clima és calorós, la hidratació és encara més necessària, ja que en aquestes condicions el ciclista pot arribar a perdre d'un i mig a dos litres de suor cada hora. Per tant és aconsellable, sempre que les característiques del recorregut ho permetin, beure aproximadament un litre de líquid per hora i mitja per a mantenir l'organisme plenament hidratat.
Rubén Gorospe (Blog Café Baqué)