dijous, 17 de juny del 2010

NEIX LA QUEBRANTAHUESOS PER ETAPES

ÚLTIMA HORA:
Neix la Quebrantahuesos per etapes - Són cinc nous recorreguts que transcorren pel mític traçat de la Quebrantahuesos, per a realitzar-los en dues, tres i fins a quatre etapes, que conten amb el suport de l'Ajuntament de Sabiñánigo i la Comarca Alt Gállego. - S'incorporen nous ports de muntanya i tindran totes les prestacions que ofereix Aramón Bike: transport, recerca d'allotjament, assistència, xips de cronometratge i wellcome pack.Els ciclistes que realitzin tres de les QH turístiques, tenen la inscripció garantida en la Quebrantahuesos. Aramón Bike i la Penya Ciclista Edelweiss de Sabiñánigo s'uneixen per a crear un nou producte, molt atractiu per a tots els afeccionats al cicloturismo: Aramón Bike -QH per Etapes. Són cinc nous recorreguts que transcorren pel mític traçat de la Quebrantahuesos, per a realitzar-los en dues, tres i fins a quatre etapes.Aquestes noves rutes incorporen importants novetats que les converteixen en molt atractives per als amants del ciclisme que volen nous reptes. Una d'elles és la proposta de nous ports de muntanya menjo Aubisque o Soulor, a més dels mítics Marie Blanque, Somport, Portalet, que ja es pugen en la Quebrantahuesos, i són molt coneguts entre els ciclistes professionals que han participat en el Tour de França o en la Volta Ciclista a Espanya.
Les cinc noves rutes tenen relació amb fites de la Quebrantahuesos a través dels seus 20 anys d'història. QH Clàssica és la ruta habitual de la Quebrantahuesos. QH Tour deu el seu nom a la incorporació d'alguns dels mítics ports pels quals passa el Tour de França en les seves etapes pirinenques. QH Volta té el mateix significat però en la seva versió de la Volta Ciclista a Espanya. QH Invers té el recorregut al revés, és a dir, en sentit contrari al proposat en la clàssica. QH 2002 és una variant de la Quebrantahuesos que, pel tancament d'algun dels ports per obres, va haver de desviar-se cap a la part Navarresa, incorporant alguns ports que eren desconeguts i que solament s'han fet aquest any, el 2002. Com ja es ve fent amb les rutes de Aramón Bike, en aquests casos també estarà tot llest perquè els ciclistes solament es preocupin de pedalear. AL contractar aquests recorreguts, se'ls proporcionarà transport, recerca d'allotjament, assistència en carretera, xips de cronometratge i un paquet de benvinguda. A més d'això, s'oferiran activitats complementàries per als acompanyants i ciclistes, molt atractives per a atreure el públic familiar. Quant als xips de cronometratge, funcionaran en cadascun dels ports perquè es creuen rànquings dels ciclistes, i entre ells comprovin qui aconsegueix les millors marques, a més de controlar el temps emprat en cada etapa i en el total de la QH escollida.
En el paquet de benvinguda se'ls proporcionarà un llibre-mapa, amb anècdotes i recomanacions de Fernando Escartín, aspectes geogràfics més destacats de la zona, patrimoni cultural, estacions d'esquí, gastronomia o activitats complementàries per a cada final d'etapa. A més, els ciclistes disposaran d'un ?rutómetro? amb totes les dades tècniques: el perfil de la ruta i el mapa, les poblacions per les quals transcorren, canvis de carretera, inici de ports i la seva descripció, serveis en ruta i controls de xip, per a seguir sense cap dificultat l'itinerari. A més, a qui completin la ruta se'ls farà lliurament d'un maillot exclusiu i diploma acreditatiu amb les dades individuals de temps i mitjana de velocitat en etapes, ports i total de la ruta realitzada.
Els ciclistes que realitzin tres de les cinc QH Turístiques, tenen la inscripció garantida en la següent carrera de la Quebrantahuesos. El període d'inscripció de les noves rutes QH Turístiques s'obrirà a l'octubre, a través de www.aramonbike.és i en el telèfon de reserves 976 976 071, i els primers recorreguts es podran realitzar a partir de maig a octubre de 2011. L'ajuntament de Sabiñánigo es compromet amb aquest projecte en la recerca d'un local per a situar l'oficina de promoció de QH Turística per etapes, en la prestació de les instal·lacions municipals de vestuaris per als ciclistes que realitzin la prova i en l'oferta d'unes interessants rutes turístiques i activitats complementàries.
L'alcalde de Sabiñánigo, Jesús Lasierra, desitja que els comerciants, hotelers i restauració s'impliquin d'una manera important i que siguem capaços d'oferir a Sabiñánigo uns serveis de la mateixa qualitat, i interès com ho ha fet la marca QH. Per la seva banda, el President de la Comarca Alt Gállego, Mariano Fañanás també recalca el paper dinamitzador del turisme en la comarca que tindrà aquest nou producte: Des del punt de vista turístic, es tracta d'una proposta idònia per a aquest territori que, com destinació turística, compte amb tots els recursos necessaris per a donar resposta a aquest nou segment de demanda i que, d'altra banda, afavorirà la diversificació i desestacionalización del turisme. Els afeccionats al cicloturisme poden establir i superar el seu propi repte personal, gaudint a més de totes les comoditats i atractius que oferix la nostra zona sobre la base de paquets turístics pensats per a satisfer totes les seves necessitats, així com les dels seus acompanyants.
Font: PC Edelweiss


Ja la tenim aquí, amb el següent planning:

Durant tota la setmana:
Esforços, els justos; Massatges, amb discreció; Cames depilades; la bicicleta, mitjons i calçotets nets; la bossa, a punt; i, sexe, el que es pugui i us deixin...

Dijous, 17 de Juny
20 h. Carregada de bicicletes

Divendres, 18 de Juny
08h. Sortida Sarfa, direcció cap a Sant Pere a recollir la delegació de l'altre banda de la Badia
(Està pendent de confirmar, una benedicció de bicicletes a la Plaça del poble, així com una cercavila amb gralles i confetti que despedirà els integrants de l'expedició fins a l'alçada de la rotonda de Castelló... però repetim està per confirmar, ja que a hores d'ara no hem rebut la corresponent autorització dels serveis de l'ordre oportuns...)
Esmorçar en ruta
Dinar a Barbastro
16h. Recollida de dorsals i visita a la Fira QH
18h. Localització i sorteig dirigit (com el de la Champions...) de l'allotjament al poble de l'Escartín (per allò de veure si s'enganxa alguna cosa...)
20h. Sopar i recolliment, no sense abans haver estudiat el punt quilomètric on s'efectuaran els corresponents atacs (no s'hi val durant els avituallaments... que fa lleig!)

Dissabte, 19 de Juny

Disputa de la prova durant tot el dia (alguns), ...als qui amb el matí en facin prou, poden aprofitar per anar a comprar souvenirs durant la tarda, o tornar-la a fer del revés.
Quant arribi el menys ràpid, revitalitzant bany al riu Gàllego.
20h. Sopar i copa voluntària (a proposta de l'avi, la intenció és que els GinTònics tinguin més gust que els de Bourg d'Oisans...)

Diumenge, 20 de Juny
Esmorçar dret, per allò del mal d'ofici...
Viatge de tornada.

Ens veiem a Sabiñánigo... i que les cames us acompanyin a tots!!! ...als PBM també!!!

http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/localidades/sabinanigo-22632
http://tiempo.meteored.com/prediccion_para-Sabinanigo-Huesca-Espana-Europa-.html
http://www.eltiempo.es/sabinanigo.html

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com lo de la QH per etapes sigui veritat... em veig entrenant-la per l'any que ve amb el fanalet de La Ratpenat entre setmana. La que ens faltava!!!